Oorverdovend stil rondom de mysterieuze dood van Karin Grijpstra

De zaak Karin Grijpstra grijpt mij aan. De ogenschijnlijk rustige en vredelievende dame die zeer plotseling zomaar dood werd aangetroffen naast de oprit van haar woning. Wat is er gebeurd?

In de eerste 6 weken na haar dood, was er veel media aandacht. Maar nu? Oorverdovend stil. Echt helemaal niets is er nog naar buiten gekomen. In Opsporing Verzocht is er tot 3 keer toe aandacht aan besteed, met diverse mindfuckers. Zoals Martijn Mastenbroek al op zijn blog schreef is er vooral veel wind gemaakt om zodoende tips los te weken.

Zijn er inmiddels dusdanig veel tips binnen dat men inmiddels de toedracht weet? Tja, dan hebben ze het publiek niet meer nodig. Zijn ze de dader (indien het inderdaad een misdrijf is) op het spoor en is men druk bezig de zaak rond te krijgen? We weten het niet.

Wat weten we wel?

In Opsporing Verzocht is een mooie tijdlijn gezien, die op het eerste gezicht een vrijwel waterdicht overzicht geeft van de gebeurtenissen van haar laatste dag.

Maar ook dit overzicht veroorzaakt veel wind. We lopen de gebeurtenissen even door:

 1. 10:00 – 12:30 “Karin werkt in de dierenkliniek Camminghaburen in Leeuwarden. Vermoedelijk rijdt ze met haar zwarte Suzuki Swift naar haar werk en weer naar huis.” Dat “vermoedelijk” geeft te denken. Ik heb de gehele meest plausibele route gevolgd via Google maps en kom oa 2 tankstations tegen en een Renault dealer. Lijkt me zo enorm sterk dat er geen enkel camerabeeld is waarop haar zwarte Suzuki Swift te zien is, tenzij ze er echt niet op te zien is. Het lijkt mij ook sterk dat zij gezien de weersomstandigheden met de fiets was. De dierenkliniek is gelegen in een dichtbevolkte wijk en ligt tegenover een basisschool, waar op het schoolplein veel gespeeld wordt. En niemand kan bevestigen dat Karin met haar zwarte autootje daar 2,5 uur geparkeerd stond?
 2. 13:30 “De vriendin van een familielid haalt pillen op bij Karin thuis voor haar hond”. Gebeurde zoiets vaker? Overigens is dit de laatste keer dat zij in leven is gezien door iemand anders dan haar partner (zij waren niet getrouwd!)
 3. 14:00 – 17:00 “Karin is alleen thuis terwijl haar man even de deur uitgaat met een vriend van hem”. Ontzettend vaag gegeven. Wie was deze vriend, gingen zij vaker samen een middag de hort op? Heeft deze vriend Karin nog gezien, ofwel is deze man binnen geweest?
 4. 17:00 – 24:00 “Karin en haar man eten thuis en drinken wijn”. Niemand buiten haar partner kan dit bevestigen…
 5. 24:00 “Haar man gaat naar bed”
 6. 01:43 “Karin doet nog een spelletje Mahjong op de computer. Die wordt om 01:43 uur uit gezet. Daarna laat zij haar puppy uit” Dit is allemaal speculatief… Iemand heeft een spelletje Mahjong gespeeld en iemand heeft de computer uit gezet. Niemand kan bevestigen dat zij DUS om 01:43 haar puppy ging uitlaten. Misschien keek zij eerst nog even tv, viel in slaap en ging pas rond 05:00 uur de pup nog even laten plassen. Maar bij opsporing Verzocht worden dit dus als feiten weer gegeven.
 7. 07:00 “Haar man wordt wakker zonder haar”
 8. 07:00 – 08:45 “Haar man onderneemt gelijk actie. De dierenkliniek, vrienden en familieleden worden gebeld om de situatie te bespreken en te helpen zoeken naar Karin” Tijdens het interview bij Opsporing Verzocht zei haar partner dat hij de pup alleen aantrof bij de voordeur en direct wist dat het mis was. Die pup heeft niet zitten janken en blaffen voor de deur? Onmogelijk.
 9. 08:45 “Het levenloze lichaam van Karin wordt door haar familie gevonden in de sloot langs de Wier”.

Wat klopt hier allemaal niet?

Ten eerste vind ik het ronduit opmerkelijk dat haar partner consequent haar man wordt genoemd. In de rouwadvertentie staat dat zijn vriendin is overleden.

Ten tweede: er wordt in geen enkel bericht iets over haar telefoon gezegd. Het lijkt er haast niet op dat zij een mobiele telefoon bezat.

Dan nog het vage verhaal dat zij boven zat te puzzelen en dat zij boodschappen zou zijn gaan doen. Staat niet in de tijdlijn. Waarom? Zij is geen boodschappen gaan doen. Er zijn geen camerabeelden, dus is zij niet in een supermarkt geweest. Punt. Maar zij was op een niet te verklaren manier even weg die middag. Wellicht heeft haar partner dit gezegd tegen de vriend die vroeg of Karin ook thuis was? “Zal wel boodschappen aan het doen zijn” zou haar partner gezegd kunnen hebben.

Karin was dus niet thuis toen de vriend langs kwam, maar zij was ook niet boodschappen aan het doen. Waar was zij? Was zij bij een plaatselijke boer kaas aan het halen en heeft dit cash afgerekend? Anders zou er toch wel een pintransactie zijn geweest. Of was zij met iets heel anders bezig? Was zij wel die rustige en vredelievende dame? Wat speelde er allemaal in het leven van Karin Grijpstra en Dirk (Durk) Hofman?

Haar dochter heeft als onderschrift op instagram “nothing is what it seems” en ik denk dat ze daar behoorlijk gelijk in heeft.

3 gedachten over “Oorverdovend stil rondom de mysterieuze dood van Karin Grijpstra

 1. Idd allemaal vage zaken…evenals het feit dat die man van haar die ochtend gelijk rond gaat bellen, en niet eerst gaat zoeken, dat is toch niet normaal!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s