Is Niek de Graaf nog in leven?

Daar lijkt het haast wel op.

Het is stil, doodstil rond de zaak van Niek de Graaf. Zelfs vrienden en familie delen geen berichten meer, er lijkt ook niet meer gezocht te worden. Hij is simpelweg niet meer in het Haagse Bos.

De politie meldde in een eerder stadium (sowieso te laat, maar dat terzijde) dat men bang was dat hij zichzelf iets zou aandoen. Er was zelfs een twitteraar die hieruit de conclusie trok dat hij dus nog leefde. Een interpretatie van een onzorgvuldige woordkeuze, maar wellicht toch een soort profetisch. Ik geloof ook naarmate de tijd verstrijkt dat hij zichzelf niet iets heeft aangedaan. Ik vermoed zelfs dat hij nog leeft!

Waarom ik dit denk? Als je jezelf iets aan doet (ofwel van het leven berooft) dan kan je niet in rook oplossen. Onmogelijk. Jezelf begraven kan ook niet. Mocht hij door wat voor omstandigheden dan ook te water zijn geraakt, was hij letterlijk en figuurlijk inmiddels al boven water gekomen.

Er zijn mijns inziens nog slechts 2 scenario’s mogelijk: hij is ontvoerd/vermoord of vrijwillig met de noorderzon vertrokken.

Laatste beeld van Niek op dag van verdwijning

Afgaande op mijn gut-feeling denk ik dat hij zelf vertrokken is. Op zijn laatste beeld loopt hij tergend traag voorbij een camera. Hij was toch aan het HARDlopen? Hij wilde gewoon gezien worden! Hij kijkt op het allerlaatste beeld zelfs of hij de camera wel ziet (en de camera dus hem) lijkt het haast wel.

Is Niek inmiddels begonnen aan een ander leven? Een leven waar hij zich gelukkiger in voelt? Of is hij toch het slachtoffer van een misdrijf?

To be continued…..

8 gedachten over “Is Niek de Graaf nog in leven?

 1. Een nieuw leven elders? En waar betaalt hij dat van? Als hij geld van zijn rekening opnam moet dat zijn geregistreerd. En had hij ID of paspoort bij zich? En met welke reden zou deze kerkganger zijn gezin in martelende onzekerheid zo achter laten? Lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk. Hij werkte tot enkele jaren geleden in Istanbul in het vastgoed. Dat kan aanknopingspunt bieden…Ontvoering en moord lijkt mij dan waarschijnlijker. Net als bij Hanno van Mil.

  Like

 2. Beste B.W., wat heeft het er mee te maken dat hij een kerkganger is? En wat kan er volgens jou gebeurd zijn dat deze kerkganger door zijn verblijf in Istanbul in de problemen is geraakt?

  Like

 3. Kerkganger leidt doorgaans ‘devoot’ leven. Komt bij dat hij vader is. Verlaat zo iemand op deze manier zijn gezin en (kerk)vrienden? Ik denk het niet. Wat er in Istanbul gebeurd kan zijn weet ik niet. Maar vastgoedwereld en zaken in Turkije…dat lijkt mij een spoor om nader te rechercheren. Helaas is de informatie over de heer De Graaf verder uiterst pover. In geval van Van Mil was er meer en zelfs hij is na 6 jaar en 5 maanden nog zoek ondanks zeer uitvoerig onderzoek o.a. door mij. Overigens zijn beiden lange mannen en droegen ze rode bovenkleding en zwarte broek op dag van verdwijning. Lijkt mij puur toeval maar het viel mij wel op.

  Like

  1. Dat devote leven valt in het katholicisme behoorlijk tegen kan ik je als streng katholiek opgevoede uit ervaring vertellen. Integendeel! Ik heb veel mensen meegemaakt die juist uit het stramien stapten omdat men zich gevangen voelde. Devoot is meer van toepassing op de gereformeerde stroming.

   Like

   1. ok. doch feit is dat hij echtgenoot en liefhebbende vader is.Met name door dat laatste vraag ik mij af of zo’n man dan (zo) zou willen verdwijnen. Ik kan het mij niet voorstellen. Als hij dat zou doen, zou hij toch moeten beseffen dat hij vrouw en kind(eren) in vreselijke toestand achter laat? Bedenk ook dat zo’n verdwijning grote financiële gevolgen heeft. Want lasten lopen door en salaris?…De werkgever zal dat wellicht enige tijd coulancehalve betalen doch daar is een einde aan nu een werkgever op enig moment niet blijft betalen voor niet geleverde arbeid. De materiële gevolgen kunnen dus heel groot zijn met alle bijkomende impact. Zou de heer De Graaf dat alles willens en wetens hebben willen bewerkstelligen? Ik kan het mij zoals gesteld niet voorstellen. Als je verder met mij in correspondentie wilt over één en ander dan verzoek ik je mij te mailen.

    Like

 4. Precies op die plek kreeg ik een bon, omdat mijn Mechelaar niet aangelijnd was. De BOA’s waren op jacht naar mij. Sindsdien kom ik er niet meer met mijn hond om ditetijd. Waren de BOA’s maar toen aanwezig. En de Mechelaar? De politie en alle bekwame mensen zeggen een lieve sociale en onder appel staande hond. En Chateau Bleu, waar vaak ook onbekende auto’s staan? Tja, de manager is een typisch Haags product. En de verdwijning? Het is eigen initiatief of initiatief van een ander. Of er verdere informatie is die op de eerste of tweede mogelijkheid wijst, weet alleen de mensen die zich met de zaak bezig zijn. De laatste keer dat ik een zaak meldde was toen Vicot ’t Hooft vermoord werd op een plek 500 meter hemelsbreed verder. Er werd 2 maanden voor de moord 200 meter van de moordplek een pistool met geluiddemper op mij gericht en afgedrukt. Oefening voor een moordaanslag. Toen die moord gebeurde heb ik toch gemeld. Er werd door 2 rechercheurs proces-verbaal opgemaakt, dat ik ook ondertekende. Veel later herkende ik het pistool een Glock. Dus ik ging terug naar de politie om dat te melden. Het proces-verbaal was en is nog steeds verdwenen. Opmerkelik is ook dat ze niet om ht signalement van de 2 personen vroegen. Kennelijk hadden ze al een dader op het oog. Ik heb nog steeds de e-mail die ik naar een bevriende relatie stuurde. Hij vond het maar eng. Opmerkelijk was dat die nacht de film ‘The Day of the Jackall’ op de BBC besproken. En de zaak Victor ’t Hooft? Ik denk dat Remond Proveniers niet de moordenaar is. Prof. dr. Ton Derksen, betrokken bij de Zaak Lucia de B.(erk), en meer hooggeleerde heren denken dat 10% onterecht in de gevangenis zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s